Derya Douglas

Luister naar het gefluister van het lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Mijn naam is Derya Douglas, osteopaat, baby en kinderosteopaat. Sinds 2012 ben ik werkzaam als osteopaat in het centrum van Den Bosch. Voor die tijd heb ik 19 jaar als fysiotherapeute gewerkt. Eerst in Istanbul en sinds 2002 in Nederland.

In mijn werk als fysiotherapeute kwam ik af en toe patiënten tegen waarbij ik met reguliere fysiotherapie niet tot een goede oplossing kon komen. Fysiotherapie bood vaak onvoldoende diepgang in het achterhalen van de oorzaak van de klachten en daarom verlangde ik naar meer kennis en kunde om mijn patiënten nog beter te kunnen helpen. Osteopathie bood mij die kennis. De 5 jaar durende opleiding heb ik gevolgd bij de International Academy of Osteopathy (Gent, BE). En daarna nog 2 jaar de Postgraduate opleiding "osteopathie bij baby's en kinderen" gevolgd bij Panta Rhei.

Het onderdeel van osteopathie dat mij zo aanspreekt, is dat het lichaam als één geheel bekeken en behandeld wordt. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Osteopathie behandelt na de analyse niet de symptomen maar de oorzaak van de klacht. Naast algemene osteopathie richt ik mij in het bijzonder op het behandelen van zwangere vrouwen, baby's, kinderen en (vaak onbegrepen) gynaecologische klachten.

Elke behandeling laat opnieuw zien dat ieder mens uniek is. Ons lichaam bezit alle informatie die wij nodig hebben om gezond en fit te blijven. Een behandeling is een zoektocht naar de signalen die het lichaam afgeeft. Het is prachtig om te zien hoe het lichaam ons altijd weer weet te verrassen met mogelijkheden tot groei en herstel. Daarmee heeft elke behandeling zijn eigen dynamiek en vormt het weer een nieuwe uitdaging. Het lichaam geeft zelf aan wat het nodig heeft. Het is een kwestie van luisteren.